Yalıtım, enerji tasarrufu yapmak isteyen işletmeler için çok önemlidir. Teknolojinin gelişmesiyle, artan yalıtım ve izolasyon yatırımları işletmelere büyük enerji tasarrufu sağlayarak, işletmelerin maliyetlerini düşürmesinde önemli rol oynuyor. Soğutma ve ısıtma sistemlerinde vana, çek valf, pislik tutucu ve flanşlar sistem tesisatı içerisinde yüksek miktarda ısı kaybını arttıran yüzey oluşturmaktadır. Bu yüzeylerden oluşan ısı kaybını önlemenin çözümü vana yalıtım ceketidir. Vana yalıtım ceketi, maliyet arttırıcı faktör olarak görülse de, işletmelere uzun vadede büyük kazançlar sağlamaktadır.
Vana yalıtım ceketi, -30°C ile +260°C arası sıcaklıklara kadar dayanıklıdır. Sağladığı yalıtım ile yüksek ve düşük sıcaklıklarda bile tam izolasyon sağlayarak ısı kaybını önler. Endüstriyel tesislerde vana yalıtım ceketinin haricinde, ısı kaybına neden olan bir diğer konu ise boru sistemleri ve boru hatlarıdır. Boru izolasyonları da vana yalıtım ceketi kadar önem taşır. Endüstriyel sistemlerde yapılan her çeşit izolasyon uzun vadede büyük kazançlar sağlamaktadır.
Yalıtım ve izolasyonlar ekolojik denge açısından da çok önemlidir. Yalıtım ve izolasyon uygulamaları sonucu, atmosfere yayılan karbondioksit ve diğer zararlı gazların yayılmasının azaltarak ve küresel ısınmayı önleyerek doğayı ve çevreyi korumamızı sağlar. Isı yalıtımını oluşturduğu bu konforlar düşünüldüğünde, ucuz maliyetle yüksek kazanç elde edilir.
Kullanım Alanları
Vana yalıtım ceketi endüstriyel üretim yapan bütün işletmelerde uygulanabilir. Yüksek teknolojinin bize sağladığı bu kolaylık, enerji tasarrufu açısından çok önem taşır. Vana yalıtım ceketlerinin kullanıldığı alanlar;
Endüstriyel tesislerin ürettiği ürünlere ve üretim yöntemlerine göre bir çok farklı vana yalıtım ceketi çeşitleri bulunmaktadır.