Kışın ısı yalıtımının temel amacı, ısınma talebinin azalmasına ve dolayısıyla çevrenin korunmasına yol açan enerji tasarrufu sağlamaktır. Bu amaç yeni binalarda olduğu kadar bina stokunun yenilenmesinde de dikkate alınmalıdır. Bu amaca ulaşmak için Stratejiler düşük olan yapı malzemeleri kullanımı olan ısı iletkenliği -değerlerinin düşük olan pencerelerin yüklenmesini U Değerler yan tarafta ve diğer tarafta termal köprülerden ve kontrolsüz sızıntıdan kaçınma
Yukarıda belirtilen amacın yanı sıra, ısı yalıtımı, bina dış yüzeylerinde absorbe edilen güneş ışınlarının iç mekana geçişini azaltarak binaların yaz aylarında aşırı ısınmasını önlemede önemli rol oynamaktadır. Elde edilebilen tahliye edilmeyen elemanların en düşük değerleri, hareketsiz havadır. Bu nedenle, yalıtım malzemelerinin geliştirilmesindeki temel ilke, malzemenin yapısına mümkün olduğu kadar fazla hareket etmeyen havanın hapsedilmesi ve yine de gerekli yapısal kararlılığın sağlanmasıdır.
Ulaşılabilir en düşük yalıtım elemanları değerleri, boşaltılmış yalıtım panelleri ile gerçekleştirilir. Isı Yalıtımı, ısı transferini azaltmak için, çeşitli malzemeler için kullanılan terimdir . Duvarlar, çatılar veya döşemelerdeki ısı kaybını sınırlamak için kullanılan bina zarfının bir parçasıdır.
Konut İzolasyonu Çoğu iklimde dış sıcaklık , istenen iç sıcaklıktan çok farklıdır. Bu yüzden insanlar evlerini ısıtır veya soğutur . Bu sistemlerin çalışması için enerji gerekir, bu nedenle yalıtımın
amacı binanın iç sıcaklığının dış sıcaklıkla mümkün olduğunca ilgisiz olmasını sağlamaktır. Bir bina düzgün bir şekilde yalıtılırsa, bu büyük enerji tasarruflarıyla sonuçlanabilir . Bu ekonomik, çevresel ve sosyal açıdan faydalıdır. Uygulama türleri Temelde, yalıtım katmanının yapısal bir eleman içinde konumlandırılması için üç olasılık vardır. Bunlar dıştan, içten ve içten ısı yalıtımıdır.
Dışsal olan en uygun olanıdır. Tüm bina boşluksuz bir termal yüzeyle çevrelenmiştir. Bina yapılarının ısıl köprülenmesi ve yetersiz soğutulması önlenir.
Toprakla temas eden tüm yapı elemanlarını çevreleyen çevre yalıtımı, özel bir dış yalıtım biçimidir. Çevre yalıtımı, bodrum duvarlarında dikey olarak ve yatay olarak bina sızdırmazlık tabakasının dışında bodrum katının altına yerleştirilmiştir. Yapısal stabilite kriterlerini ve neme maruz kalmaya uzun vadeli dayanıklılığı karşılamalıdır. Dış yalıtıma bir örnek, entegre yalıtım sistemleridir, bunlara termal deri de denir.
Bir yalıtım tabakası, güçlendirilmiş bir tabaka ve bir son kaplamadan oluşur. Güçlendirilmiş katman ve son kaplama, yalıtım malzemesini mekanik stres ve hava etkilerine karşı korur. Çekirdek yalıtımı, bir boşluk duvarının boşluğuna yerleştirilir. Boşluk ya tamamen ya da kısmen yalıtım malzemesi ile doldurulur ve ek bir yalıtım tabakası olarak
ya da boşluğu havalandırmak için kullanılabilen ve dolayısıyla yalıtım malzemesinin kurumasını hızlandıran bir hava boşluğu için boşluk bırakır. Boşluk yalıtımı, tadilatlarda olduğu gibi yeni binalarda da kullanılmaktadır.
Tarihi yapıların korunması veya diğer medeni hakların korunmasında herhangi bir sorun yaşanmaması nedeniyle tadilat sırasında iç yalıtım tercih edilmektedir. Bu yerleşimin dezavantajları, bina konstrüksiyonunun kışın yetersiz soğutulması ve termal köprülerle ilgili neredeyse kontrol edilemeyen zorluklardır. Ayrıca, iç yüzeylerdeki ısıl kapasitenin azalması ile yazın aşırı ısınma sorunu artmaktadır.