Su yalıtım müteahhitleri arasında ve dünya çapındaki birçok web sitesinde, temel çatlak onarımları için kullanılacak en iyi yöntemin epoksi çatlak enjeksiyonu mu yoksa poliüretan çatlak enjeksiyonu mu? Bu tartışmaya bir son vermek amacıyla, bu sayfa, çok deneyimli enjeksiyon teknisyenlerimizden biri tarafından, her tip çatlak enjeksiyonunun özelliklerinin nesnel ve tarafsız kapsamlı bir
Karşılaştırmasını sağlama, avantajlarını ve dezavantajlarını detaylandırarak yazılmıştır. Epoksi ve poliüretan özelliklerinin karşılaştırılması Epoksi ve poliüretan reçineler olarak adlandırılır; çoğunlukla, her ikisi de iki bileşenli formülasyonlardır. Her reçine türü için 2 bileşenin karıştırılması, profesyonel çatlak enjeksiyon onarımları için gerekli özelliklere sahip bir malzeme oluşturur.
Epoksi durumunda, bir bileşen epoksi reçinedir ve ikincisi bir sertleştiricidir; ikisi de bir çatlak enjeksiyonundan hemen önce karıştırılır. Karışım oranı tipik olarak 2 kısım epoksiye 1 kısım sertleştiricidir.
Çoğu enjeksiyon epoksisi, 77 ° Fahrenheit veya 25 ° Celsius sıcaklıkta 3-4 saat içinde yakın zamanda daha hızlı sertleşen epoksiler piyasaya sürülmesine rağmen tamamen kürleşir.
Epoksi yapıştırıcı ile karşılaştırılabilir; Sertleştikten sonra güçlü bir bağa ve sert plastik benzeri bir dokuya sahiptir. Temel çatlak onarım uygulamalarında kullanılan poliüretan (veya üretan) 2 bileşenli bir karışım olmasa da 2 bileşene sahip olabilir; poliüretan reçine ve bir aktivatör veya hızlandırıcı. Epoksi gibi, 2 bileşen bir temel çatlağına enjekte edilmeden önce karıştırılır.
Epoksinin aksine, kürlenmiş poliüretanın dokusu, kullanımda birçok farklı poliüretan formülasyonu olduğu için önemli ölçüde değişebilir. Bu durumda epoksi gibi, poliüretanlar da kullanılan formülasyona bağlı olarak değişen viskozitelere (sıvının kalınlığı) sahiptir.
Bazı sertleştirilmiş poliüretan formülasyonları çok sert hale gelir, bazıları toz halindedir, diğerleri lastik gibidir.
Çatlak gerilimini ve sıkıştırmayı sağlamak için poliüretanın kauçuk benzeri bir kıvamda sertleşmesi gerektiğine inanıyoruz. Poliüretanla ilişkili sertleşme süresi, aynı formülasyonu kullanan çatlak enjeksiyonları arasında bile değişiklik gösterir. Poliüretanlar için başlangıç kürlenme süresi genellikle 15-45 dakikadır ve hem sıcaklık hem de nemden etkilenir.
Epoksi ve Poliüretan Çatlak Enjeksiyon İşlemlerindeki Farklılıklar,Duvar çatlağı onarımı için poliüretan çatlak enjeksiyonları ve epoksi çatlak enjeksiyonlarının nasıl gerçekleştirildiği konusunda önemli farklılıklar olabilir.
Bir poliüretan çatlak enjeksiyonunun çatlağı temizlemek için bir yıkama işlemi içerdiği zamanlar vardır; böylece poliüretanın çatlağın her iki tarafına mükemmel yapışmasını sağlar. Epoksi çatlak enjeksiyon işlemi, bir yıkama işlemi içermez.