Polyurea Araç Kaplama
Polyurea Araç Kaplama, keşfedildiği 1980’lerden beri endüstriyel kaplama malzemelerinin önemli bir parçası olmuştur. Amerika’da geliştirilen bu teknoloji Asya’da hızla yayılmış ve bu trendi Avrupa takip etmiştir.
Poliüre malzemeler, poliaminlerin ve amin esaslı zincir uzatıcıların aromatikolan. Veya alifatik izosiyanat prepolimerlerle reaksiyonu ile elde edilen elastomerik yapılar olarak tanımlanır. Poliüre malzemeler, amin ve izosiyanat bileşenleri arasındaki yüksek reaktivite nedeniyle saniyeler içinde oluşur ve düşük sıcaklıklarda bile hızla kürlenebilir. Hızlı kürleşen profili sayesinde poliüre, dik yüzeylere uygulanarak defalarca tekrar kaplanarak gerekli kaplama kalınlığını elde edilir. Monolitik, su geçirmez yüzeyler oluşturur. Polyurea malzemeler yüksek sertlik ve esneklik göstermeleri, kimyasallara, suya, hava koşullarına ve aşınmaya karşı üstün direnç göstermeleri nedeniyle tercih edilen kaplama ürünleridir. Ek olarak, onları çevre dostu kaplama malzemeleri yapan uçucu organik bileşikler (VOC) içermezler. 1
Polyurea kaplamalar genellikle beton ve çelik gibi yüzeylerde korozyon ve aşınma direncini artırmak için kullanılır. Uygulama alanları yollar, köprüler, otoparklar, çeşitli endüstriyel yüzeyler, borular, çatılar, ticari araç kaplamalarından havuzlara ve içme suyu depolarına kadar uzanmaktadır.
Poliüre malzemeler, hızlı kürleşen profilleri sayesinde yüksek basınç (160-170 bar) ve sıcaklıkta (70 ° C-80 ° C) çalıştırılabilen özel püskürtme ekipmanlarının kullanılmasını gerektirir. Poliüre için özel bir püskürtme makinesinin kullanılması ilk bakışta bir dezavantaj gibi görünse de çok geniş alanların kısa sürede kaplanması avantajlıdır.2
Ayrıca yüksek reaktivite, nem toleransı, düşük sıcaklıkta kürleme kabiliyeti, mükemmel fiziksel ve kimyasal özellikleri gibi poliüre malzeme özellikleri, onları diğer poliüretan esaslı kaplama malzemelerine göre de üstün kılmaktadır.3 Ayrıca, poliüre diğer kaplama malzemeleri arasında en uzun hizmet ömrüne sahiptir. . Geniş uygulama sıcaklığı aralığı, farklı yüzeylere mükemmel yapışması, ısıya ve darbelere karşı yüksek direnci, farklı hava şartlarına dayanıklılığı nedeniyle en çok tercih edilen kaplama malzemesidir.